Lasagne

lasagne

De traditionele Italiaanse Lasagne is natuurlijk met zelf gemaakte Bechamelsaus.

Ingrediënten ( 6 personen ):

Voor de ragu:

2 uien
1 rode paprika
500 gr rundergehakt
1 grote teen knofllook
1 blik tomatenblokjes
1 pak tomatenpulp
2 tl paprikapoeder zoet
1/2 tl scherp
peper
zout

Voor de bechamelsaus:
1 liter volle melk
40 gr roomboter
40 gr olijfolie
80 gr bloem
nootmuskaat

lasagnebladen
mozzarella

Bereiding:

Bak het gehakt rul.  Maak een ragu van de overige ingredienten en voeg het gehakt toe. Maak de bechamelsaus. Begin met een laagje ragu in de ovenschaal. Daarna steeds laagje lasagnebladen, kaas , ragu , bechamelsaus. Eindig met een dikke laag bechamelsaus.

Ongeveer 4o minuten bij 200graden in de oven, maar als de lasagnebladen zijn voorgekookt zij n kan het natuurlijk wat korter.