Er gaat niets boven een lekkere Goulashsoep in de winter. Dit jaar niet naar Oostenrijk op wintersport, dus dan maar zelf gemaakt.
Ingrediënten: pondje runderlappen, 2 rode paprika’s, 3 ontvelde tomaten , oregano, kruidnagel , bloem , 2 flinke uien , 2 tenen knoflook, paprikapoeder zoet, paprikapoeder scherp, kummelzaadjes
Vlees in kleine stukjes snijden, peper en zout naar smaak erop.
Bak het vlees aan in boter / olie of reuzel (als de plaatselijke slager dit nog verkoopt..). Ui en knoflook meefruiten. Flinke schep bloem erbij. Meer voor wie een dikkere soep wil. Gesneden paprika en tomaat toevoegen.
Kruiden erbij, de hoeveelheden zijn natuurlijk naar smaak. In ieder geval een flinke eetlepel zoete paprikapoeder, en wat minder van de scherpe. Een mespunt kruidnagel, of een paar hele kruidnagels. Een theelepel kummel ( in de volksmond ook wel karwij of komijn genoemd) en een theelepel oregano.
Een litertje water erbij en dan maar laten pruttelen. Zo lang mogelijk op een zo klein mogelijk pitje. Bij voorkeur natuurlijk op het peteroliestel van oma.
Lekker met Turks brood erbij.