Cote a L’os

COTEALOS

Al meerdere malen had mijn Engelse Bourgondische collega mij verteld over de delicatesse Cote a L’os.

In Nederland is het nauwelijks verkrijgbaar. Daarom gaat hij zelfs regelmatig richting Belgie om daar Cote a L’os te scoren. En dan vanzelfsprekend van Limousin koeien.  Tot voor kort was dit voor mij alleen een groot stuk vlees. Maar daar is nu verandering in gekomen.
Tijdens een bezoek aan de Velomediane Claude Criquielion in La Roche en Ardenne, een Cyclosportieve over 172 km en meer dan 3000m hoogteverschil die elk jaar verreden wordt, hebben wij de plaatselijke slager bezocht. Een echte liefhebber nog,  die het geweldig vond dat wij helemaal uit Nederland kwamen voor een Cote a L’os. We hebben er 2 meegenomen. Dat lijkt niet veel, maar koteletjes van 2200 gram per stuk zijn genoeg voor een barbecue met de hele straat.

Een echt recept hadden we niet, maar de bereiding hebben wij als volgt aangepakt. Met een stevige fles Shiraz om te beginnen natuurlijk om de festiviteiten te starten. Het koteletje 2 keer 10 minuten aangebraden op de bakplaat. Daarna kruiden met peper en zout en in aluminiumfolie een kwartiertje in een oven van 150 graden. Hij was  bij ons dan medium rare.  Geserveerd met een eigengemaakte Aioli van olijfolie en verse knoflook,

gebakken aardappelen en voor de liefhebber ook nog groente.

Voor de liefhebbers van een lekker stuk rundvlees een aan(b)rader !